ARATI YOGA
ARATI YOGA
ARATI YOGA escola de yoga i teràpies naturals
ARATI YOGAescola de yoga i teràpies naturals

KIRTAN 

amb GINA QUATRECASES I HERNAN LIVOLSI

A l'Índia, la música, es considera com un art diví. “El Sama-Veda” conté els escrits més antics del món de la ciència musical.

A l'actualitat a l'Índia la pràctica de la música clássica i en particular el yoga del so es considera la forma més elevada de meditació.

Al combinar el so, la respiració i el ritme, la meditació amb el mantra canalitza el flux d'energía a través del circuit ment-cos, ajustant la composició química dels nostres estats interns i regulant els desequilibris dels hemisferis cerebrals.

A l'equilibrar el sistema nerviós, el cant regula l'estrés crónic i la tensió que es la norma per a moltes personas en l'estil de vida hiperestimulat d'avui en dia. I a l'equilibrar el sistema endocrí, el cant normalitza la producció d'hormones, de manera que s'equilibren els nostres estats d'ànim i la sensació general de benestar.

Nombrosos estudis avalen el benefici que el cant i en particular el cant de mantras té per a la salut de les persones.

Kirtan és la pràctica en grup del cant yóguic,i es deriva del camí espiritual del Bhakti Yoga, Bhakti significa devoció, i es refereix al teu camí i activitats diàries que et reconecten amb la Font del Cor. El cant en el Kirtan és un retrobament amb lo diví.

Però cada persona experimenta el kirtan de manera diferent i no ha de perquè ser una experiència associada a una filosofia o religió....

Pots considerar-ho simplement com una musicoterapia, una activitat de cant que et farà sentir bé.

La seva característica principal és que el wallah (el músic que dirigeix el kirtan), canta el mantra, i l'audiència el canta de nou. De manera que tots els participants cantem junts, creant una conexió profunda entre els músics i el públic. Quan la música s'atura, la ment està tranquila, s'ha generat un estat de meditació sense adonar-nos, i una sensació de benestar profund aflora.

"La neurociencia del canto muestra que cuando cantamos nuestros neurotransmisores se conectan de maneras nuevas y diferentes. Se activa hemisferio derecho de nuestro cerebro, y se liberan endorfinas que nos hacen más inteligentes, más sanos, más felices y más creativos. Cuando cantamos con otras personas este efecto se amplifica.”

El Kirtan el guiaràn la Gina Quatrecases i l'Hernan Livolsi.

Na Gina ha viscut des de ben jove la vocació per la música i per compartir-la. El clarinet va ser durant molt de temps el seu company de viatge principal, el qual s'hi va afegir més tard l'ukelele i l'acordió diatònic entre d'altres instruments.

Va estudiar la carrera d'etnomusicologia a l'ESMUC i durant anys s'ha dedicat a fer tallers de música per a infants i joves. Ha guiat diversos kirtans tant a cercles de dones o mixtes com a centres de yoga de Catalunya i Mallorca.

L'Hernan, és un músic polifacètic, que porta més de 15 anys dedicant-se a la música. El seu instrument estrella és el didgeridoo i el hang.

Treballa en diferents projectes musicals que van desde la música per a la relaxació i meditació, fins als sons més tribals i ballables. Fusiona instruments acústics ancestrals i moderns amb sons electrònics antics i d'última generació.

 

Així que si et ve de gust compartir aquesta experiència i viure un kirtan per conectar amb el poder de la música, de la veu, del so, de la vibració, del mantra, vine el DIVENDRES 22 DE FEBRER a les 19h.

* L'aportació és de 12 euros.

* És imprescindible que reservis plaça!!! Pots escriure a aratiyogamnc@gmail.com, cridar o wsp al 639 93 25 43 i et direm com fer-ho per reservar la plaça.

* Porta esterilla o manteta i coixí per asseure't.

GRÀCIES

Contacte

Arati yoga
C/ Capellà Pere Llull, 4
07500 Manacor

 

Correu electrònic: aratiyogamnc@gmail.com

 

També pots cridar al:

639 93 25 43  o bé utilitzar el nostre formulari de contacte.

Arati yoga en redes sociales :

Recomendar esta página en: